Si crestinii glumesc

Rugã
„Doamne, pânã acum am fãcut totul perfect. Nu m-am enervat, n-am fost lacom, încãpãţânat, rãutãcios, egoist sau neindulgent. Sunt foarte mulţumitor pentru asta, dar în câteva minute Doamne, ma voi coborî din pat şi probabil cã voi avea nevoie de mai mult ajutor.

Pilda
Intr-o zi, Isus le-a spus ucenicilor:
Impãrãţia lui Dumnezeu se aseamãnã cu:
Ucenicii au încercat în zadar sã înţeleagã ceea ce le spusese Isus, aşa cã ei l-au întrebat:
Invãţãtorule, ce înseamnã aceasta? Noi nu înţelegem…
Isus le rãspunse:
O simplã parabolã…

Gânduri pentru lideri şi ucenici
90 % din arta convieţuirii este sã ştii sã trãieşti în armonie cu oamenii pe care nu-i înţelegi. Relaţiile te formeazã sau te zdrobesc. Oamenii dificili sunt:

TANCURILE: Oamenii care îi calcã în picioare pe ceilalţi.
ASTRONAUTII: Oamenii cu capul în nori.
VULCANII: Oameni irascibili, instabili emoţional.
SUGARII: Oamenii chinuiţi de sentimente de nesiguranţã.
POMPIERII: Oamenii care îi descurajeazã pe toţi.
GUNOIERII: Oamenii cãrora le place sã lucreze cu gunoaiele.
MANIPULATORII: Oamenii care se folosesc de ceilalţi.

Richard Wurmbrand – Desãvârşit ca Dumnezeu

Multã vreme m-am frãmântat cu un text din Evanghelie. Isus îmi spune cã trebuie sã fiu desãvârşit „cum Tatãl Meu din ceruri este desãvârşit.” Am citit şi i-am spus: „Doamne, aşa ceva nu se poate. Nu este cu putinţã şi nu este drept sã-mi ceri aşa ceva. Nu poţi cere râmei care se târãşte pe pãmânt sã zboare ca şoimul. Eu sunt un om pãcãtos şi Dumnezeu este Dumnezeu! Imi ceri sã fiu desãvârşit, şi nu oricum de desãvârşit, ci ca Dumnezeu însuşi!”
Dumnezeu m-a vãzut supãrat şi mi-a zis: „Lasã cã mai vorbim noi despre asta.”
Dupã un timp, Domnul mi-a arãtat un text din Vechiul Testament care spune cã „Robul Domnului este surd”. Auzi, Dumnezeu nu are auz perfect! Sunt lucruri pe care El nu le aude sau se face cã nu le aude. Atunci i-am spus: „Doamne, aşa pot sã fiu şi eu!”
Altã datã mi-a arãtat alt text în care scrie cã „Dumnezeu nu vede nici o nelegiuire în Iacov.” Nu cã n-ar fi neşlegiuire în Iacov, dar Dumnezeu nu o vede. Asta înseamnã cã El nu vede prea bine…M-a întrebat: „Aşa poţi fi ca mine?” I-am rãspuns: „Da!”
Intr-o altã ocazie mi-a dat sã citesc un text care spune cã Dumnezeu aruncã pãcatele noastre în „marea uitãrii”. Auzi, Dumnezeu nu ţine minte! El „uitã” anumite lucruri despre noi. Cu memoria nici eu nu stau prea bine! Deci pot sa fiu ca El!
Dumnezeu nu aude, Dumnezeu nu vede, Dumnezeu nu ţine minte! Cu un aşa Dumnezeu pot sã fiu şi eu…desãvârşit!

Dacã Dumnezeu!

Dacã Dumnezeu ar avea un frigider, poza ta ar fi prinsã cu un magnet de uşa lui, dacã ar avea un scrin, fotografia ta ar fi cu siguranţã pe el, dacã ar avea un portdocument – ai ghicit- fotografia ta ar fi şi acolo!
El îţi trimite flori în fiecare primãvarã. El îţi trimite un rãsãrit de soare în fiecare dimineaţã. El îţi reaminteşte de promisiunile Lui neschimbate cu fiecare curcubeu pe care îl arcuieşte pe cer dupã ce trece furtuna. Ori de câte ori vrei sã-i vorbeşti, te ascultã. Ziua ta de naştere este însemnatã cu roşu în calendarul Lui. Se întristeazã când pleci fãrã sã-I spui nici un cuvânt. Nu-şi gãseşte niciodatã liniştea când stai prea mult departe de El fãrã sã-L „suni”. Iar când te întorci, vrea sa ştie neapãrat cum a fost – deşi ştie deja totul.

Este fericit când citeşti Sfânta Scripturã – scrisoarea Lui de dragoste cãtre tine! Se bucurã când Îi ceri ajutorul şi ai încredere în deciziile Lui pentru viaţa ta. Si se umple de veselie când te vede deplin mulţumit cu ceea ce-ţi dãruieşte.
Dacã ar folosi un telefon mobil, ţi-ar trimite bip-uri ca sã-ţi aducã aminte cã Se gândeşte la tine şi ti-ar trimite sms-uri când eşti prea ocupat ca sã-I vorbeşti.
Dumnezeu poate trãi oriunde în acest vast univers, totuşi preferã inima ta!

Top