Glume

Matematicianul demonstreaza ca toate numerele impare sunt prime astfel:
1 e prim, 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim si prin inductie se poate demonstra ca toate celelalte sunt prime.

Fizicianul demonstreaza ca toate numerele impare sunt prime astfel:
1 e prim, 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 9 e … eroare experimentala, 11 e prim, 13 e prim etc.

Informaticianul demonstreaza ca toate numerele impare sunt prime astfel:
1 e prim, 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9 …

____________________________________________________________________

Francezii au facut niste sapaturi arheologice si au gasit la vreo 50 m adancime resturi de fire de cupru. Dupa ce au fost cercetate cu atentie de oamenii de stiinta, s-a tras concluzia ca stramosii francezilor, galii, pusesera la punct o retea de telefonie subterana. La aceasta neasteptata veste, nemtii, ca sa nu ramana mai prejos, au inceput si ei sa sape si pe la 70 m adancime au gasit niste resturi de sticla de unde, dupa alte cercetari, au ajuns la concluzia ca stramosii lor, gotii, pusesera la punct o retea subterana de fibre optice. Cercetatorii romani au inceput si ei sa sape, si cum pana la 100 m nu au gasit nimic au ajuns si ei la concluzia ca dacii comunicau wireless.
____________________________________________________________________

Intr-o vizita la bunici, un baietel se joaca in padurea de la marginea fermei bunicilor, cu o prastie. A practicat mult, dar n-a reusit sa loveasca tinta . Descurajat, se reintoarce seara la cina. Pasind asa incet, zareste ratusca preferata a bunicii lui si dintr-un impuls de moment, incearca din nou prastia si loveste rata tocmai in cap. Rata se da peste cap si moare. Plin de regrete si in panica, ia rata si o ascunde in gramada de lemne de foc…dar cu coltul ochiului zareste pe sora lui privind intens de la distanta.
Sally a vazut totul…dar nu a spus o vorba. A doua zi dupa prinz, Bunica o cheama pe Sally sa spele vasele. Dar Sally raspunde imediat…”bunica, Johny mi-a spus ca el vrea sa te ajute in bucatarie”…iar la urechea lui Johny Sally sopteste…”adu-ti aminte…rata!!!” Asa ca Johny, spala vasele. Mai tarziu bunica anunta ca bunicu merge la pescuit…dar mai spuse bunica…”imi pare rau, Sally dar de tine am nevoie la bucatarie sa pregatim cina”; la care Sally zimbeste doar si raspunde imediat:” De fapt, bunico Johny mi-a zis ca el vrea sa te ajute „…iar incet la ureche lui Johny…”adu-ti aminte…rata!!!” Asa ca Sally s-a dus la pescuit cu bunicul si Johny a ramas acasa sa ajute iar la bucatarie.
Si asa …trecura citeva zile in care Johny isi facea si partea lui de treaba si facea si partea lui Sally”…pana intr-o zi cind simti el ca i-a ajuns . Asa ca s-a dus glont la bunica si i-a marturisit cu parere de rau ca, dintr-un accident nefericit…i-a omorit rata. Contrar asteptarilor lui, bunica a ingenunchiat in fata lui, l-a imbratisat si cu un zimbet senin i-a zis…”dragul meu…am stiut de la inceput. Vezi, cind tu ai omorit rata eu ma uitam afara pe geamul de la bucatarie si am vazut absolut tot ce s-a intimplat…si pentruca te iubesc asa de mult, te-am iertat de-atunci. Dar, m-am mirat de ce ai lasat-o pe Sally sa te transforme intr-un servitor personal cind era atit de usor sa spui adevarul si sa primesti iertarea.”
Acuma gândeste-te la propriile pacate, neglijente, rautati din trecut. Orice ai fi facut…si diavolul tine o evidenta foarte corecta a pacatelor noastre, si ni le aminteste, sau le scoate la iveala cind ni-e lumea mai draga…minciuni, inselatorii, datorii, frica, obiceiuri urite, ura, iutime, gelozie, invidie…sau orice altceva, tu trebuie sa stii ca Dumnezeu te-a vazut deja de la fereastra cerului. El ti-a vazut fiecare secunda a vietii tale, dar te-a iubit, te-a iertat si s-a jertfit pentru tine platind orice datorie, si stergind orice fapta rea din lista vietii tale. De acum esti iertat…si doar se ingrijoreaza ca l-ai lasat pe satana sa te faca robul lui. Ceea ce este atit de minunat la Dumnezeul nostru este ca atunci cind ne iarta el si arunca informatia si raportul pacatelor noastre in marea uitarii.
Acum nu uitati sa amintiti si altora ca sint liberi si nu datoreaza nimic stapinului acestei lumi. „Mergeti in toata lumea” si spune-ti tuturor ca nu mai sint robi pacatului ci iertati si salvati.
____________________________________________________________________

Au fost o data patru vecini, oameni foarte ciudati, care se numeau CINEVA, FIECARE, ORICINE si NIMENI. Modul lor de viata era o rusine. De ex: CINEVA isi barfea vecinul. FIECARE stia ca acest lucru era pacat. ORICINE ar fi putut refuza sa asculte, dar NIMENI n-o facea. ORICINE stia ca FIECARE vorbea despre CINEVA. Toti apartineau de aceiasi biserica. FIECARE vroia sa se inchine, dar nu mergea la biserica pt ca nu vorbea cu ORICINE. CINEVA se arata credincios la biserica, dar de lucrat nu lucra NIMENI. Cand era nevoie de ceva FIECARE se gandea ca CINEVA ar putea-o face mai bine ca el. Ghiciti cine o facea? NIMENI. PS: PE TINE CUM TE CHEAMA?
____________________________________________________________________

Un pastor care vizita o închisoare s-a adresat, din reflex, celor stransi sa asculte mesajul predicii sale: „Mã bucur foarte mult sã vãd asa de multã lume aici.”
____________________________________________________________________

Esti capabil sa pastrezi un secret ?

– Bineinteles, doar ma cunosti de atata timp !

– Ei bine, am nevoie de un imprumut.

– Ah, fii linistit. E ca si cand nu mi-ai fi spus nimic.

Top